La gran feina dels més petits

17 març

Dins el món del periodisme acostuma a semblar que la gent t’escoltarà més quan parlis dels grans temes a nivell nacional o global; que el servei social de la professió s’aconsegueix dur a terme quan denuncies  les injustícies i els crims que es cometen als països africans; que explicar i analitzar els problemes econòmics i socials del país és una tasca primordial. Dins el món del periodisme, l’objectiu i la meta s’assoleix anant tan lluny com es pugui, parlant de temes de gran abast polític, social o territorial; però no fent un periodista local, petit i de poca tirada. Ningú dirà mai que un periodista d’un diari o una emissora local era un heroi dins la seva professió.

Per això el periodisme local, moltes vegades, resulta un ofici prou ingrat. No hi ha recursos tècnics ni econòmics, et llegeixen només els teus veïns, no parles del Barça ni de la Troika ni de les revolucions àrabs ni de cap tema de la gran Agenda Setting.  La teva feina sempre queda ‘deslluida’. Però més enllà d’unes qüestions que tenen més a veure amb l’ego que no pas amb la pròpia feina periodística, el periodisme de proximitat realitza una funció indispensable, que pot anar guanyant volada i que per això val la pena reivindicar.

A priori, es podria pensar que les notícies locals no venen, però alhora, resulta que són les que més afecten el dia a dia de la població i per tant es converteixen en les més interessants i les que més necessita la ciutadania. És per això que el periodisme local, malgrat les grans dificultats econòmiques que pateixen tots els suports periodístics –premsa i audiovisuals- és una peça clau de les societats, de les regions i comarques, les ciutats i els pobles.

El President  de l’ Asociación de la Prensa de la Región de Murcia, Juan Tomás Frutos, posa en evidencia la particular força i resistència que tenen els periodistas de mitjans locals i també la tasca fonamental que realitzen:

“ No es el Periodismo un menester que enriquezca en lo económico. No descubrimos nada con este aserto. Pocos periodistas son ricos, y, cuando lo son, no trabajan casi nunca como periodistas.  Si hay compañeros que lo han aprendido son los que trabajan en los territorios más pequeños, que les hacen más grandes por las dificultades que superan y por la encomiable labor de servicio público y de interés general que desarrollan.”

(Llegir l’article complet)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

ideas.ted.com

Explore ideas worth spreading

YoErasmus

Tu experiencia está a punto de comenzar

Blogging for a Good Book

A suggestion a day from the Williamsburg Regional Library

%d bloggers like this: