Menys cobertura més desconeixement

8 març

Quan al gener d’aquest 2013 la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals va tancar les delegacions de TV3 a Girona, Lleida i Tarragona va tranquil·litzar els treballadors explicant que, malgrat els ajustos, les delegacions de Perpinyà, les Terres de l’Ebre i el Pirineu restarien sense canvis. Tot i així, dos mesos més tard s’anuncia que aquestes àrees també perdran les seves respectives seus de la televisió pública catalana. Però no només les perdran les comarques del nord i del sud del país, aquest tancament suposarà una pèrdua per tot el territori, des de l’àrea metropolitana i fins a Ponent

protesta-TV3

TV3 i la CCMA, en general, van néixer com a servei públic,  per donar resposta a la necessitat d’informar amb rigor a tots els habitans de Catalunya i alhora promocionar i donar valor a la llengua catalana. Però també amb una missió que va més enllà de la informativa. “La CCMA ha de reforçar la presència dels seus mitjans en tot el territori d’àmbit lingüístic català i ha de mantenir funcions de promoció de diferents àrees socials i econòmiques”. Així ho diu a l’apartat ‘Missió i funcions de servei públic’ al mateix web de la CCMA.

I és que no hem d’oblidar que malgrat que avui en dia parlar de distàncies geogràfiques ja no té massa sentit, un territori no és una unitat si els seus habitants desconeixen el veï. És per això que un mitjà de comunicació amb la vocació d’oferir una informació de qualitat en el conjunt d’un territori, i més si aquest també es considera nació, ha de pensar especialment amb aquesta funció cohesionadora tant social com territorialment.

El mateix Consell Professional de TV3 va considerar que amb el tancament d’aquestes delegacions “es traspassa una línia vermella” ja que serà inevitable un empitjorament de la cobertura de les zones més perifèriques de Catalunya i una manca de proximitiat amb el ciutadà. I una de les observacions més curioses de tot plegat és que el propi mitjà afectat no hagi aixecat la veu, és més, que no ho hagi ni explicat en un TN.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

ideas.ted.com

Explore ideas worth spreading

YoErasmus

Tu experiencia está a punto de comenzar

Blogging for a Good Book

A suggestion a day from the Williamsburg Regional Library

%d bloggers like this: